Isoleren platdak - Koetze dak en loodgieter
Isoleren platdak

Het isoleren van u platte dak heeft vele voordelen. Hierdoor heeft u bv minder stookkosten ,en is het in de winter warmer en in de zomer koeler. Wij kunnen u bestaande dak isoleren, of een geheel nieuw dak aanbrengen inc isolatie. De meest gebruikte isolatie soort is een pir isolatie. Deze heeft aan twee zijde een aluminium laag, en hierdoor behaalt u de beste rd waardes. Isolatie is in meerdere diktes verkrijgbaar. Dikte zijn afhankelijk van de situatie en de evt te behalen rd-waarde.

warm dak

Bij een warm dak word de isolatie onder de nieuwe dakbedekking aangebracht. Dit kan in sommige gevallen over u bestaande bitumen dak heen. Waarna er een nieuw tweelaags daksysteem word aangebracht. Ook kunnen wij u bestaande dak verwijderen om een nieuwe geïsoleerd dak aan te brengen. Voordeel van een warm dak zijn, nagenoeg geen koudebruggen en het best haalbare rd-waarde.

omgekeerd dak

Aanbrengen van een xps harde isolatielaag over het bestaande dak heen. nadeel hiervan is dat dit moet worden voorzien van een ballastlaag. Dit kan in de vorm van grind, of daktegels. Niet alle daken zijn hiervoor geschikt.

koud dak

Hiervoor word er tussen het plafond en platte dak aan de binnenzijde een isolatie laag aangebracht. Deze isolatielaag is vaak een glaswol, of steenwol. Dit word meestal door de aannemer gedaan. Deze vorm geeft het minste rendement. En word vaak gedaan tijdens verbouwingen aan de binnenzijde. Dit omdat hiervoor u plafond opengehaald moet worden en dit dus vrij ingrijpend is.

isoleren koud dak